Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@02:38:24 GMT

شايع‌ترين علت تغيير رنگ ادرار چيست؟

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۹۳۸۷۴

خبرگزاري آريا -

تغيير رنگ ادرار نشانه چيست
کليه‌ها معمولا بي‌سروصدا به بيماري مبتلا مي‌شوند چه عواملي باعث فشار زياد بر کليه‌ها مي‌شود؟ فشار خون بالا و ورم بر کليه‌ها فشار اضافه وارد مي‌کنند. کليه‌ها دفع مواد سمي و زايد از خون را عهده‌دار هستند همچنين با ساخت هورمون در خون‌سازي و ساخت گلبول قرمز نقش دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کليه‌ها با ترشح هورمون در ساخت استخوان دخالت مي‌کنند و دفع مواد زايد مانند اوره – کراتينين، اسيد اوريک را از بدن به عهده دارند. اگر کليه‌ها آسيب ببينند مواد زياد در بدن تجمع يافته و فرد دچار ضعف، بي‌حالي، کم‌خوني، تنگي نفس، ورم و پرفشار خون و غيره مي‌شود.
عوامل خطري که کليه‌ها را در معرض آسيب قرار مي‌دهد کدام است؟
عوامل خطر به دو دسته عوامل ژنتيکي و عوامل محيطي تقسيم‌بندي مي‌شود. عوامل خطر ژنتيکي شامل وجود فردي در افراد فاميل درجه يک مي‌شود که سابقه پيوند کليه يا دياليز دارد. در اين صورت، فرد نسبت به سايرين استعداد ژنتيکي بيشتري براي ابتلا دارد. از عوامل محيطي موثر نيز مي‌توان به تغذيه، ورزش، استرس، شغل، داروهاي مصرفي و بسياري موارد ديگر اشاره کرد. به عنوان مثال غذاهاي پرنمک، کليه را تحت فشار قرار مي‌دهد. استرس، عامل آسيب‌رسان به کليه‌هاست. گرماي هوا، افزايش تعريق و به دنبال آن کاهش آب و الکتروليت‌ها را در پي خواهد داشت .
ما روي عوامل ژنتيک نمي‌توانيم تاثير بگذاريم ولي روي عوامل محيطي مي‌توانيم اثر گذار باشيم. مثلاً مصرف آب کافي در فصل تابستان جبران کم‌آبي و تعريق را براي ما مي‌کند و تا حدي مي‌تواند از بروز سنگ کليه و عفونت مثانه پيشگيري کند. در هواي گرم، بدن با گرماي محيط مقابله مي‌کند و اين کار را با گشاد کردن عروق انجام مي‌دهد؛ با گشاد شدن عروق، تعريق اتفاق مي‌افتد و اگر تعريق اتفاق نيفتد درجه حرارت بدن بالا مي‌رود و فرد دچار گرما‌زدگي مي‌شود.

دو علت شايع تغيير رنگ ادرار، مصرف لبو و نوشابه‌هاي رنگي است
چه افرادي نسبت به گرمازدگي حساس ترند؟
افرادي که داروي پروپرانول استفاده مي‌کنند و افراد مبتلا به بيماري قلبي به گرمازدگي حساس هستند. اگر درجه حرارت بدن به 40 برسد در عرض چند ساعت سلول‌هاي بدن دچار آسيب غيرقابل برگشت مي‌شود. آبي که فرد در فصل گرما از طريق تعريق از دست مي‌دهد بايد جبران شود در غير اينصورت فرد دچار دهيدراتاسيون و کمبود آب مي‌شود و در نتيجه کليه‌ها تحت فشار قرار مي‌گيرند. تحت فشار قرار گرفتن کليه‌ها باعث تغليظ مواد مي‌شود و اين مساله منجر به ايجاد رسوب کليه‌ها مي‌شود در اين صورت فرد يا دچار سنگ کليه مي‌شود و يا سنگ کليه‌اش بزرگ‌تر مي‌شود.
به افرادي که در محيط‌هاي گرم کار مي‌کنند چه توصيه‌اي داريد؟
افراد با از دست دادن آب، املاحي مانند سديم و پتاسيم را هم از دست مي‌دهند. اگر افراد در محيطي هستند که تعريق زياد مي‌کنند بيشتر بايد از آب ميوه طبيعي استفاده کنند و فقط آب خالص نخورند. اگر دسترسي به آب ميوه طبيعي ندارند نبايد املاح به آب اضافه کنند. اين افراد بايد آب بخورند و اگر دچار ضعف و تغيير رنگ ادرار شدند، ادرار را چک کنند. اگر ادرار خيلي تيره باشد يعني کم‌آبي زياد است.
اين افراد مي‌توانند با مصرف چاي و پنير، کمبود سديم و پتاسيم را جبران کنند. همچنين با نوشيدن شير (يک ليوان) کم‌آبي را جبران کنند.
‌کسي که کيست ساده کليه دارد چه مراقبت‌هايي را بايد داشته باشد؟
50 درصد افراد بالاي 50 سال کيست ساده کليه دارند. اين افراد بايد سونوگرافي ساليانه را انجام دهند چون ممکن است کيست خونريزي کند يا اتفاقات ديگري در آن رخ دهد. همچنين اين افرا د بايد آب زياد مصرف کنند در غير اين صورت کيست بزرگ مي‌شود.
شايع‌ترين علت تغيير رنگ ادرار چيست؟
دو علت شايع تغيير رنگ ادرار، مصرف لبو و نوشابه‌هاي رنگي است. همچنين کم‌آبي مي‌تواند باعث تغيير رنگ ادرار شود. وجود يک تا سه عدد گلبول قرمز در ادرار طبيعي است اما اگر بيش از سه عدد گلبول قرمز در ادرار مشاهده شود غيرطبيعي تلقي مي‌شود. وجود گلبول قرمز در ادرار همراه سوزش ادرار و تب مي‌تواند بيانگر وجود عفونت يا سنگ باشد.
‌ آيا مصرف آب زياد به بهبود عملکرد کليه پيوندي کمک مي‌کند؟
خير. مصرف زياد آب براي کليه پيوندي خطرناک است.
منبع:salamatnews.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۹۳۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، شاهین شادنیا، درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل‌های سمی، اظهار کرد: اغلب موارد، مسمومیت‌هایی هستند که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است، افزود: الکل‌هایی که به صورت دست‌ساز تولید و یا قاچاق وارد کشور می‌شوند زمینه‌ساز بروز مسمومیت‌های خطرناک می‌شوند.

شادنیا گفت: ماده اصلی در مشروبات الکلی «اتانول» است که در مقدار و مصرف مشخص معمولاً باعث بروز مسمومیت‌های جدی در افراد نمی‌شوند.

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه مصرف الکل اتیلیک یا اتانول در اغلب موارد سمیت جدی و خطر مرگ و میر برای افراد ندارد، اضافه کرد: صرفاً مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی می‌تواند خطرناک باشد.

وی با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور و یا به صورت غیرمجاز تهیه می‌شوند خطرات جدی برای مصرف کننده به همراه دارند، ادامه داد: معمولاً افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکل‌های حاوی متانول و یا سایر الکل‌های سمی استفاده می‌کنند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز مسمومیت شده است.

شادنیا با بیان اینکه به طور کلی مصرف بیشتر از حد مشروبات الکلی حاوی اتانول (الکل اتیلیک) با نشانه‌هایی همراه است، گفت: اختلال تعادل، ناهماهنگی بین فعالیت‌های عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانه‌های مصرف این مشروبات الکلی است.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال مصرف مشروبات الکلی حاوی اتانول و به محض بالا رفتن سطح آن در خون، علایم مسمومیت سریع ایجاد می‌شود، گفت: در مورد الکل‌های سمی و غیر استاندارد مشکل اینجا است که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند و وقتی این مواد سمی وارد بدن می‌شوند، شروع به متابولیزه شدن می‌کنند و سپس باعث بروز علایم مسمومیت می‌شوند.

شادنیا با بیان اینکه ایجاد علایم مسمومیت با متانول زمانبر است، افزود: عمده بیماران بین ۱۲ ساعت و یا حتی در مواردی تا ۷۲ ساعت بعد از مصرف این الکل‌های سمی دچار نشانه‌های مسمومیت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افراد به دنبال مصرف اینگونه از مشروبات، معمولاً بعد از چند ساعت به یکباره دچار تاری و یا سیاهی دید می‌شوند. نشانه‌هایی مثل برفکی شدن دید و یا مگس پران و متاسفانه در شرایط وخیم‌تر شدن مسمومیت، کوری مطلق از مهم‌ترین عارضه‌های مصرف مشروبات الکلی سمی و دست ساز حاوی متانول است.

شادنیا با بیان اینکه مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با مشروبات الکلی ضرورت دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض اینکه با گذشت زمان نشانه‌های مسمومیت کمتر می‌شود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمی‌کنند، این کار می‌تواند باخطرات جدی همراه باشد، که آسیب‌های چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و حتی مرگ از جمله آن است.

وی در پایان با یادآوری اینکه نشانه‌های مسمومیت با الکل‌های سمی با تاخیر بروز می‌کند، افزود: نکته مهم درباره الکل‌های سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند، دچار مسمومیت می‌شود؛ بنابراین میزان مصرف عامل تعیین کننده در بروز نشانه‌ها و آسیب نیست، مصرف این الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • فرهنگ مصرف نان مردم باید تغییر کند
  • بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند
  • افراد زودجوش این دمنوش را مصرف کنند
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت